torsdag 14 januari 2010

5.7 miljoner

Musikhjälpen samlade in 5 748 442 kronor till arbetet mot malaria. IM, Röda Korset och Läkare Utan Gränser var de tre organisationer som tillsammans med Radiohjälpen bemannade glasburen under Musikhjälpen i Göteborg veckan före jul. Resultatet blev enastående 5 748 442 kronor, pengar som nu kommer att fördelas till organisationer som arbetar mot malaria.
IM kommer att ansöka om pengar för arbete med malariaprevention i Zimbabwe, Manicaland, där lokala sjukvårdskommittéer arbetar med att informera om hur malaria sprids, hur man behandlar sjukdomen och delar ut myggnät.

Tyvärr drabbades Musikhjälpen natten mellan den 19 och 20 december av försök till bedrägeri. Istället för det riktiga sms-numret 72 999 visades i SVTs grafik ett annat nummer vars mottagare var någon helt annan än Radiohjälpen.

SR, SVT och Radiohjälpen har startat en utredning om hur det kunde inträffa och man ser mycket allvarligt på händelsen. Samtidigt meddelar teleoperatörerna att de inte kommer att debitera kunder som under Musikhjälpen skickat sms till det felaktiga numret 72 599.

De som har sms:at till det felaktiga numret via kontantkort kommer att få tillbaka sina pengar.
Företaget som stod för det felaktiga numret har inte fått några pengar.


Vid pennan för IM,

/Monica Brundin Danielsson

Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar