torsdag 17 december 2009

Dragigt på Musikhjälpen

I måndags burades Jason, Ametist och Christer in i Musikhjälpen av självaste Alice Cooper.  www.musikhjalpen.se
Fram till på söndag ska de sända radio, dricka konstiga näringsdrycker och samla in pengar till förmån för malariaprevention. Till sin hjälp har de fyra organisationer, IM är en av dem. Och vi är ju veteraner eftersom vi var med redan förra året då Musikhjälpen sändes från Malmö.
I år har fem personer från IM burats in (ja, de låter hemskt men är kul). Inger Unenge, Åsa Almberg, Tina Kelly, undertecknad och Olof Samuelsson, den sistnämnde - en nattens hjälte som tog på sig svinpasset från midnatt till 06!
Själv satt jag vid den lilla luckan där människor kunde skänka pengar i onsdags mellan 12 och 18. Så många människor jag träffade.


Sötast av dem var Isobel som hade en vinterfågel på huvudet.

Inne i buren var det en strid ström av celebriteter. Patrik Sjöberg kom och gjorde en tavla! Nyamko Sabuni, fp, integrations-, ungdoms-, och jämställdhetsminister pratade med Jason om malaria (för det är ju ändå det som hela grejen handlar om), Timo Räisänen samlade in pengar genom att sjunga på offentlig plats, det gjorde också Lasse Kronér och Ulrik Munther. Och Linda Sundblad tog minsann av sig nästan alla kläder för att kunna skänka dem till Musikhjälpens auktion.



Patrik Sjöberg fick också äran att önska en låt och önskade Bängen trålar med Nationalteatern.



 Åsa Almberg (inne i buren) jobbar på IMs Göteborgskontor. Här pratar hon med Ulrika Jerre från IMs internationella avdelning i Lund.



Åsa Almberg, Mat-Niklas och Jason räknar pengar.



Jason Diakité och Nyamko Saburi efter väl utförd intervju.


Timo Räisänen var kanonbra på att samla in pengar. Kaffemuggarna rymde nästan 4 000 kronor om jag minns rätt.


Jason är pigg men vad har hänt med Ametist Azordegan?


Lasse Kronér och Ulrik Munther.


Musikhjälpen håller till precis vid Storan i centrala Göteborg. Gå dit och skänk en slant och önska en låt!

Pengarna från årets Musikhjälpen går till malariapreventivt arbete. Malaria är en av världens farligaste infektionssjukdomar och drabbar mellan 300 och 500 miljoner människor varje år. 90 procent i Afrika söder om Sahara. 3 000 barn dör varje dag av malaria det betyder 1 miljon barn om året.
IM arbetar mot malaria i Zimbabwe. Främst arbetar vi med information om sjukdomen, vi informerar om hur man kan identifiera symptomen och hur man kan skydda sig.

Vid pennan för IM,

Monica Brundin Danielsson

Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar