fredag 23 september 2011

Rykande åtgång på toaletter!

Bokmässans första dag slutade med att fantastiska IM-arna Ida-Maria, Ann, Vanja, Lena B, Monica C, Marà och Eva samlat in pengar så det räcker till fyra Glädjeshoppentoaletter (1.300 kr/styck)! Laholmsbon, författaren och f.d. På Spåret-domaren Björn Hellberg köpte en, bara för att nämna en toa-sponsor.


Något jag hade glömt att ta reda på inför mässan var vilka slags toaletter det är som byggs? Både volontärer i montern och besökare undrade. Ett snabbt samtal till IMs asienhandläggare Janusz Lipinski i Lund skimrade dimmorna: Det är både toaletter av utedasstyp och vattentoaletter som byggs. Om vattentillgången i området där toaletten ska byggas är riklig, då bygger våra partners vattentoaletter, som kopplas in på kommunala/statliga vattensystem (avloppet går alltså inte rakt ut i naturen), i andra fall bygger man utedass, som sköts om av lokala kommittéer.



Eva Erlandsson, till vardags volontär i IM Fair Trade-butiken på Linnégatan, i samtal med en mässbesökare.


Idag fredag är det nio nya friska volontärsjälar som sköter insamling och försäljning i montern! Ett toabidrag per skådad kändisk kanske? Vem frågar Nina Hagen om ett bidrag?

Anna Ljunggren, IM Göteborgs kontor
Vid pennan för IM, / Mer om IMs verksamhet på http://www.manniskohjalp.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar