måndag 26 november 2012

Glädjen att få en egen inkomst





Patience Sanhani kämpade hårt för att ta hand om sin familj och uppfostra barnen. Det var inte lätt, både hon och hennes man var arbetslösa. För familjen var varje dag en kamp för att få ihop pengar till  mat och jordbruksmaterial och att samtidigt betala barnens skolavgifter. Inkomsterna de fick in kom framförallt från olika ströjobb.

När hon valdes ut av byn för att bli en IM-volontär (år 2010), hade familjen precis bestämt sig för att sluta skicka sin äldsta dotter till gymnasiet (secondary school). De inte hade helt enkelt inte råd med skolavgifterna.

När hon fick möjlighet att starta ett eget företag med kycklingproduktion blev det vändpunkten för Patience och hennes familj. Barnen kunde gå vidare i skolan. Även om det är Patience som är mottagare av lånet/stödet från IM, jobbar hon och maken tillsammans som ett team.
Med hjälp av cykeln som Patience har kunnat köpa kan nu hennes man leverera kycklingar till fler kunder och sälja på den närmaste större marknaden.

Patience framtidsplaner handlar både om företaget och om barnen. Företaget ska växa och de ska sälja mer kycklingar, planen är också att köpa in två kor, förstärka tak och väggar på huset och bygga en toalett. Och att kunna fortsätta betala skolavgifter så att barnen får en bättre framtid.

Du som företagare, investera i fler entreprenörer som Patience. Låt det bli årets julgåva till kunder och anställda gå till glädjeshoppen.se/företag


Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar