onsdag 5 december 2012

Talent och hennes get


Det var inte helt lätt att få Talent och getterna på en och samma bild.

För ett barn i Zimbabwe är en get bland det bästa man kan få. Den kan verkligen göra skillnad. Här är geten högt aktad. Den är en symbol för att det ska gå bättre i livet och har den näringsrikaste mjölken. Därför delar IM ut getter till barn och familjer i östra Zimbabwe där vi arbetar.

Talent Manweys föräldrar dog i aids strax efter att hon föddes. Idag är hon tolv år och bor hos sin moster i Mayo-distriktet. De är inte ensamma. På gårdsplanen är det fullt av liv när getterna springer runt och leker. Geten hon fick har fått fem killingar.

Getterna är Talents och hennes mosters rikedom. När de säljer en av killingarna får de in pengar till att köpa böcker, pennor och filtar till huset där de bor. Det betyder mycket för Talent som alltid har tyckt om skolan, särskilt matematik och engelska.

Getterna är ett inte bara ett bra sällskap och mjuka att krama, de ger också den näringsrikaste mjölken. Och det behöver Talent när hon ska sätta sig och göra sina läxor på kvällen.

Föräldralösa barn har ofta ingenting att ärva av sina föräldrar, om det har funnits några pengar i familjen har de ofta fått gå till mediciner och behandling av föräldrarnas sjukdom.

Hjälp till att sprida glädje till fler föräldralösa barn på Glädjeshoppen.se

-- Vid pennan för IM, Emilia Johansson / Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar