måndag 8 februari 2010

IM i Sverige 2010

IMs Sverigeavdelning börjar det nya året med en helt ny organisation. Syftet är att skapa en organisation som ska kunna arbeta självständigt och engagerat. Lokalkontoret i Lund har integrerats med kontoret i Malmö och en ansvarig samordnare har utsetts för vart och ett av de fyra lokalkontoren i Stockholm, Göteborg, Vrigstad och Malmö. Dessutom har vi en avdelning som heter Sverige Riks och som arbetar med volontärer i hela landet, samt med utlandsvolontärerna.

Projekt
Under året arbetar IM Sverige med ett antal projekt. Bland annat barn i väntan och barn i start, biv/bis, som i dag pågår i Malmö. I Göteborg väntar biv/bis på besked om Europafonden kommer att fortsätta finansiera projektet.
Move It som vänder sig till invandrarungdomar, och är ett projekt för att introducera dem i det svenska föreningslivet, fortsätter i Landskrona, Malmö, Stockholm och Göteborg. Läs mer om de olika projekten på http://www.manniskohjalp.se/

Civila samhället
Flera representanter för det civila samhället i Skåne har träffats för att prata om framtida samarbete med Region Skåne. Vi har diskuterat hur våra synpunkter på välfärdsfrågor ska tas till vara, hur vi gemensamt ska kunna ta ansvar för det ökande intresset för volontärt arbete, hur anbudshandlingar ska utformas och mycket mera. IM tycker det är mycket viktigt att delta i diskussionerna eftersom resultatet av dem kommer att påverka våra möjligheter att arbeta i Sverige framöver.

Lunds kommun har också visat sig intresserat av att stödja föreningslivet genom nya samarbetsformer. Även det är ett sammanhang som vi tycker att det är viktigt att vara med i.
Vid pennan för IM,

/ Kjell Jonsson, chef för IMs Sverigeavdelning och biträdande generalsekreterare

Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar