söndag 21 mars 2010

Operation dagsverke väljer IM!

Nu är det klart. Operation dagsverke väljer IM för sin kampanj 2011. 100 deltagare från 50 högstadier och gymnasium var samlade i Örebro för att hålla sin nationella konferens. En av punkterna på dagordningen var att välja samarbetspartner inför insamlingskampanjen 2011.
För IM innebär det att alla pengar som samlas in under 2011 års operation dagsverke-kampanj går till att skapa en bättre skolmiljö för 22 skolor och därmed 6000 elever i Indien och Nepal. Dessutom nås 6000 lärare, föräldrar och beslutsfattare av projektet. Projektet går ut på att arbeta mot aga, öka elevdemokrati och elevinflytande och att förbättra den fysiska skolmiljon med byggnation och elektricitet.
Läs mer om projektet här:




Jenny Neldemo(som syns i bilden), Janusz Lipinski och Dick Svedenborn presenterade under lördagen projektet för konferensdeltagarna. Under den timmes långa frågestunden prövades IMs ansökan av eleverna och den klarade prövningen.

Efter presentationen följde en två timmar lång debatt eleverna emellan om vilken av de två ansökningarna som passade operation dagsverke bäst, IMs eller actionaids?



Efter en två timmars argumenterande och en lång väntan för representanterna från IM och actionaid meddelade presidiet att eleverna röstat fram IM som samarbetsorganisation.




Efter omröstningen fick IM åter beträda scenen och tacka för förtroendet och ta emot applåder från eleverna.

- Nu har ni gett oss chans att knyta samman engagemang från lärare och elever i Nepal med engagemang från de 70000 deltagare i operation dagsverke kampanjen och IMs volontärer. Detta kommer skapa en bättre skola i Nepal och norra Indien och möjliggöra en varaktig förändring. Janusz Lipinski som på måndag reser till Indien och Nepal har ett glädjande besked att lämna till de skolor vi samarbetar med där.

Vi tackar för förtroendet operation dagsverke gett oss och hoppas att actionaid hittar finansiering för projektet de sökte med.

--

Vid pennan för IM,

/Dick Svedenborn, Janusz Lipinski och Jenny Neldemo

Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se

5 kommentarer:

  1. Ni gjorde ett kanonjobb med eran presentation och jag önskar att allt kommer att gå bra med samarbetet med OD. Kommer att vara kul att informera min skola om beslutet imorgon.
    Ni är, även om ActionAid's projekt också var väldigt bra, värdiga vinnare! Jag ser fram emot att få följa detta projektet.

    SvaraRadera
  2. Tack Hanne! Vi ser också fram emot att göra projektet och att få jobba med skolor som ingår i OD.

    SvaraRadera
  3. http://www.facebook.com/album.php?aid=4233&id=100000776972433

    Lite bilder från konferensen, även från IM's presentation.

    SvaraRadera
  4. Tack Jakob, länken fungerar inte för mig, kan du inte skicka oss lite bilder? Mejla mig så kommer vi fram till något:
    dick.svedenborn( at )manniskohjalp.se

    SvaraRadera
  5. Hahaha Jakob, du har ju länkat till bilderna jag la upp på facebook =D

    SvaraRadera