onsdag 15 september 2010

Bokmässan nästa

I Göteborg pågår arbetet inför IMs deltagande på Bokmässan. Som vanligt kommer vi att finnas på plats i monter B03:40. Och äntligen stämmer Bokmässans tema med IMs arbete! AFRIKA! Vi planerar att informera om vad IM jobbar med i Malawi och Zimbabwe - ganska kort och enkelt eftersom vi vet att få mässbesökare har tillräckligt med energi och fokus för att kunna ta till sig mycket info.

Utöver information och försäljning av IMs Fair Trade-varor ska vi samla in pengar för att kunna köpa in fler cyklar till verksamheten i Zimbabwe, där frivilliga kvinnor och män ute på landsbygden ger stöd till de allra mest utsatta. De behöver cyklar för att kunna ta sig runt mellan byarna där de hjälper föräldralösa barn, äldre personer och människor med funktionshinder. Kom till vår monter och skänk en tjuga! Vill du köpa en ”egen” cykel redan nu – kolla i IMs Glädjeshop www.manniskohjalp.se/gladjeshoppen.

Inför mässan är det mycket som ska göras. IM-varorna är beställda och fem stora kartonger är levererade och står just nu och tar plats i IMs Göteborgs-butik. I början av veckan blev bemanningsschemat klart – det är en hel vetenskap att få ihop med alla volontärers önskemål om tider och dagar (se bild nedan). Volontärer som säger ”jag kan vilken dag som helst, vilket pass som helst” är guld värt! Slutresultatet ger vid handen att drygt 30 IM-volontärer från Göteborg med omnejd (läs: Varberg) kommer att sköta ruljansen i montern under mässans fyra dagar.


Så här kan det se ut när pusslandet för att få ihop bemanninsgschemat till Bokmässan är som mest intensivt.


Mässans öppettider:

Torsdag 23 september: kl 9-18 (endast branschbesökare)

Fredag 24 september: kl 9-19 (OBS! 9-14 endast branschbesökare)

Lördag 25 september: kl 9-18

Söndag 26 september: kl 9-17

VÄLKOMNA!

Vid pennan för IM, / Anna Ljunggren samordnare/informatör IM Göteborg

Mer om IMs verksamhet på http://www.manniskohjalp.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar