fredag 24 september 2010

Full fart på Bokmässan

Bokmässans andra dag och det är full fart. Giraffer, elefanter, dromedarer och övriga mjukdjur går som smör i solsken när det är bokmässa. Och choklad! Det är tröttsamt att vara på mässa. Har nyss varit i IMs Göteborgsbutik och länsat hyllorna, för att fyll mässmontern med väskor, börser, smycken, sjalar, leksaker, askar och annat.

Årets insamling går till Zimbabwe - vi ber folk om ett symboliskt bidrag på 20 kr för att kunna köpa in cyklar - som tack får de ett symboliskt "cykelkort", som volontär-Annelies sambo Oskar ritat bilden till.



På landsbygden i Zimbabwe utbildar IM hälsovolontärer som vårdar AIDS-sjuka i hemmet. För att de ska kunna ta sig runt mellan byarna behöver de cyklar. IM Göteborg siktar högt och hoppas kunna samla in pengar till 20 cyklar under mässans fyra dagar. Redan igår, efter första dagen, hade vi nått upp till åtta! Idag köpte Fredrik Lindström fem symboliska cyklar! Fortsätter det i den här takten får vi satsa på 40 cyklar!

Ett 30-tal volontärer, och några anställda vid Göteborgskontoret, bemannar montern. Volontärerna, som är engagerade i IMs alla olika Göteborgsgrupper, gör ett toppenjobb med cykelinsamlingen, med att sälja IMs Fair Trade-varor och att informera om IMs verksamhet i Afrika, Göteborg och på andra håll i världen!

Anna Ljunggren vid pennan för IM

/ Mer om IMs verksamhet på http://www.manniskohjalp.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar