söndag 17 april 2011

Då har Dalai lama åkt

Så är då helgen med besök av Dalai Lama över. Jag själv, och jag tror alla, som mött honom under besöket är uppfyllda av hans budskap. Hans förmåga att skapa trivsel och trygghet kombinerar han med att vara tydlig i att det får oss själva vi måste utgå då vi vill förändring.

För mig blir det uppenbart att de grundläggande värden vi inom IM lyfter fram är centrala i det budskap Dalai Lama har.

Vi måste frigöra vår inre styrka för att därifrån arbeta oss utåt och det är i mötet med människor som utveckling och förändring sker.

Det har varit dagar fyllda av energi liksom att hela tiden kolla klockan så att det tajta programmet inte ska spricka. Dalai Lama själv tar det hela med ro, värre är det med hans entourage som då och då blir aningen nervösa då Dalai Lama inte vill sluta utan talar vidare.

Jag vill tacka alla som på olika sätt bidragit till att alla tre dagarna med späckat program fungerat till 100%. Det beror på väl genomförd planering och många villiga när allt går av stapel.

Tack alla anställda och volontärer som sett till att allt fungerat. Det är alltid stort att få företräda IM och känslan av stolthet för vad vi tillsammans åstadkommer för människor i utanförskap blir än större en sådan här helg. En stor eloge till er alla.

Låt oss nu ta vara på alla de kontakter som skapats och all den publicitet vi fått under dagarna med Dalai Lama. Ibland kan det kännas slitet att använda uttrycket ”vi gör skillnad”, och vi kan fundera på hur vi når ut. Här råder ingen tvekan. Tänk bara att 800 följde vår egen livesändning från Arenan i Lund, och då har vi ännu inte fått Aftonbladets tittarsiffra.

Nu tar vi vara på den inspiration vi fått under helgen och bär den med oss.

Tack alla.

--Vid pennan för IM,

Bo Paulsson, Generalsekreterare.


/ Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar