måndag 12 april 2010

Socialministern förgyllde invigning i Amman



Så här ser huset ut. Det rymmer kontor, samlingssal för 100 personer, lokal för work-shop och gästvåning.

I dag har det varit enormt högtidlig invigning av IMs nya hus i Amman. Flytten från Sweileh gick för några månader sen och sen dess har personalen, jämsides med sina vanliga uppdrag, arbetat med att få det nya huset färdigt. Sen vi, jag, Bo Paulsson och Stefan Holmström, kom hit har det fejats och fixats. Och allt blev mirakulöst nog klart precis till dagens invigning.


Det kom massor av barn till IMs hus för att fira.


Den mest prominenta gästen var socialminister Ms Hala Lattouf. Det var hon som snabbt  och effektivt klippte bandet och som sen tog sig tid att gå runt och prata med både barn och personal. Ms Hala Lattouf hade också ett kortare möte tillsammans med Bo Paulsson och Stefan Holmström.


Socialminister i Jordanien Ms Hala Lattouf

Bland talarna vid dagens högtidliga invigning fanns både Stefan Homström, som pratade mycket om hur IMs verksamhet i Jordanien startade 1966, och Bo Paulsson som pratade om framtiden, om IMs plan att inom fem år lämna verksamheten i Jordanien och om alla barns lika rättigheter till ett värdigt liv. Invigningen bevakades av både tv och press.

Deltagarna i den dagliga verksamheten för vuxna Al-Wehdat, hade övat in en ramsa för att hälsa gästerna välkomna.

Hjärtat i dagens verksamhet i Amman är ett resursteam bestående av två sjukgymnaster, en arbetsterapeut, en speciallärare, en sjuksköterska och en socialarbetare. De besöker varje vecka de 13 centra och skolor som IM samarbetar med. Deras inställning är att ingenting är omöjligt. Att alla kan göra framsteg trots psykiska funktionshinder och att varje individ har sin chans till ett bättre liv.


Vid pennan och bakom kameran för IM,

/ Monica Brundin Danielsson

Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar