söndag 8 maj 2011

Engagemanget kokar, andra dagen på årsmötet!



Årets IM pris delades ut, Sara Kjellqvist, 25 år, får priset för sitt stora civilkurage att anmäla missförhållanden på sin arbetsplats, genom att ta ställning för patienter mot kollegor och arbetsledare. Saras agerande är ett betydelsefullt bidrag till Individuell Människohjälps vision om en rättvis och medmänsklig värld.



Som vanligt var den andra årsmötesdagen fylld med påfyllnad och kunskap. Tapio Salonen, professor i socialt arbete i Växjö, inleder dagen med en engagerad föreläsning om hur fattigdomen i Sverige ökar. IMs verksamhet i Sverige siktar redan mot de grupper som nämns i föredraget.

Här hittar ni Tapio Salonens presentation



Den årliga utfrågningen av IMs styrelse leddes i vanlig ordning av Monica Brundin Daneilsson. Högt och lågt, mjukt och hårt, ingen enkel match att sitta framför Monica.



Utfrågningen bjöd på både skratt och allvar.



Med siktet på kaffet och snack. De 150 deldagarna passar på att mingla så fort tillfälle ges. Årsmötet ger många möjligheter till att smida planer med IMare från andra orter, gemenskapen är påtaglig. Det är väldigt mycket engagemang som samlas på en plats när IM har årsmöte.



Det var rykande åtgång på boken om IMs moderna historia "Händelserikt" som nyligen lämnat tryckpressarna. Örjan Ekman och Kerstin Starkenberg fanns på plats för signering.



Under ett av seminarierna diskuteras boken.



Vid ett annat seminarium samtalar IMs regionchefer om hur det rättighetsbaserade arbetet tagit fart.



Det tredje seminariet handlar om hur IMs arbete i Europa och Mellanöstern ska se ut framöver.



Årets present till deltagarna, en film där Dalai lama tilltalar och berömmer IMs engagerade medlemmar och givare. Filmen spelades in under Dalai lamas besök i Sverige.



Nikoo Bazsefidpay, förra årets IM-pristagare, berättar om sin resa till Indien och Nepal, här visas favoritbilden. Priset resulterade i mycket uppmärksamhet för Tandläkare utan gränser och de växer så det knakar.



Tack vare insatserna från Växjövolontärerna fungerade allt okladerligt, här får mötesfunktionärerna ta emot deltagarnas applåder.



För IMs medarbetare bär det iväg till Vrigstad för medarbetardagar. Kristina Olheden och Per Ivarsson hinner med lite soldyrkan innan bussen avgår mot Vrigstad


Dick Svedenborn
--Vid kameran för IM,/ Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se

4 kommentarer:

  1. Går det at tar del av Tapio Salonens datorbilder och anteckningar?
    Hälsningar, Karl

    SvaraRadera
  2. Undersöker och återkommer Karl.

    SvaraRadera
  3. Jag har nu lagt upp Tapios presentation under bilden på honom i detta blogginlägg!

    SvaraRadera
  4. Tack för Tapios föreläsning Dick.

    SvaraRadera