onsdag 11 maj 2011

Sol, musik och leenden för elever i Himalaya



Denna veckan är det många elever ute på stan i hela Sverige och samlar pengar till årets Operation Dagsverke kampanj. Det kommer bli flera miljoner till utbildning för unga i Indien och Nepal. Elevernas engagemang gör världen bättre! läs mer på www.operationdagsverke.se

Eleverna samlar in på många sätt, några arbetar på ett företag och skänker sig dagslön till Operation Dagsverke. Andra arbetar hemma, ordnar festivaler, galor, loppisar eller säljer hembakat. En del är ute på stan med bössan och gör framträdande eller skramlar.



Gunnar Heinat, Cerinda von Heirith och Johan Hellmark från klass sju på Järnåkraskolan i Lund letar efter det optimala stället för sin spelning.



I skuggan på Lunds gågata Lilla fiskaregatan valdes. Johan och Gunnar på gitarr och Cerinda som sångerska. Cerindas kompis Maja Theander har håltimme och kommer förbi och är mentalt stöd. Hon går första året på Lars Erik Larsson gymnasiet och samlade för några år sedan in till Bolivia genom Operation Dagsverke. En halvtimme senare var det drygt en hundring i gitarrfodralet.


Liv Hargne Granath, klass 8, Rudolf Steinerskolan i Lund, behöver inget instrument för att skramla, hon går med bössan i högsta hugg.



Emma Hellström, Josephine Risberg Thoor och Emma Sandström skramlar glatt bössa vid Lunds station, de går i nian på Rudolf Steinerskolan.

- Hur länge ska ni skramla, frågar jag
- tills bössan är tung säger Emma



Även Cornelia Runefjord, Simona Cassel och Freja Stige från klass 9 på Rudolf Steiner skolan har tagit sig ut i solskenet för att skrammla bössa.


Matilda Oldenmark (gitarr och sång), Alba Mogensen (hatt och sång) och Alexia Pil (klarinett och sång) har sommarlåtar på repertoaren eftersom de redan är inrepade. Uti vår hage låter som vädret är, vackert och soligt.



Av deras ansiktsuttryck att döma så är det nog rätt kul att samla pengar till elever i Indien och Nepal!



Leendena blir extra breda när det klirrar till i hatten.

Det är kul att få göra världen lite bättre. Vi på IM vet hur stor skillnad de insamlade pengarna kommer göra för 6000 elever i Indien och Nepal.

Dick Svedenborn
--Vid pennan för IM,/ Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar