tisdag 24 maj 2011

Det ska vara kul att samla in pengar!


Över 200 skolor kommer göra insamlingar för elever i Himalaya. På Östratornsskolan i Lund har man kul när man samlar in pengar för Operation Dagsverke, finalen för insamlingen blev en musikfestival på skolan, stämningen var skyhög.



Erik Almare i 9 A visar stolt upp en hög med pengar, skolans elever har genom dagens insatser samlat in nästan 30 000 kr. Erik har varit med och planerat och är en viktig kugge i maskineriet. Det blir mycket utbildning för elever i Himalaya för dom pengarna.



Ufuh Özberk har skramlat bössa utanför stadsbiblioteket, lite missnöjd med att bössan väger för lätt, men många bäckar små...


fv Jennifer Hasche, Rasmus Katsler, Ufuh Özberk, Matti Hagman och Mahsul Gültekin har alla skramlat bössa på stan, nu på väg till skolans musikfestival.



Icen Rozer har jobbat på en pizzeria, hon fick sköta disken och Sara Al-sultani jobbade hemma och fick städa, båda går i sexan. Det blev klirr i kassan till skolans insamling.



På skolgården kunde man köpa både lotter och hembakat, kaffe och hembakad chokladboll i solskenet var inte alls dumt.



Robin Karlsson, sponsoransvarig, framför loggorna på företagen som bidragit, vinsterna i lotteriet är skänkta av företagen på väggen. Som ett äkta sponsorproffs skriver han till sponsorerna:

Hejsan!
Den 12e maj genomförde vi på Östratornskolan Operation Dagsverke 2011. Eventet blev en otrolig succé. Mellan 09.00 – 14.00 var eleverna överallt i Lund. Några var ute på stan och skramlade bössor, några var hos företag som gick med och lät elever arbeta hos dem för en så liten summa som 200:-. Vissa elever var också hemma och hjälpte till med till exempel målning. Även dessa samlade in 200:-.

Klockan 14.00 var det sedan dags, Något som vi i Operation Dagsverke-gruppen jobbat hela dagen med. Musikfestival! Flera olika elever spelade musik och hela vår innergård ljöd av musiken. Lotteriet som de flesta av er var med och sponsrade var en väldig chansning. Chansningen blev dock väldigt lyckad! Lotterna gick åt fortare än smör i solsken och alla vinster försvann kvickt. Totalt så lyckades vi på Östratornskolan samla in 29 648 kronor. Detta hade inte varit möjligt utan er hjälp! Stort tack! Jag som varit sponsoransvarig i år vill tacka för mig. Jag hoppas att vi på Östratornskolan kan inleda ett liknande samarbete med er nästa år! Vi hörs!




Skolans många musiker stod för programmet under musikfestivalen. Ett av banden som som spelade var "Dag"



Dag Djärv drar iväg ett gitarrsolo, Kirk Hammett får passa sig!



Stockarna svingas skickligt av Mikael Aguilar.



På bas briljerade Simon Johansson.



Tempot sjönk en aning men det blev finstämt med sång och piano från Cecil Schmidt i 9C.



Dagens överraskning var DJ:n André Pasheco i 8C, första gången han DJ:ade framför publik, troligen inte sista gången, en talang!



André skötte skickligt mixern och skolgården som omvandlades till spontandansgolv började fyllas på.



Dansgolvet fylldes snabbt med grymma dansare.




En värdig final på en fantastisk insamlingsdag.



Östratornskolan är en välsmord insamlingsmaskin som genom sitt engagemang ser till att många elever i Indien och Nepal får en bättre skola.

Konsten för ett lyckat resultat är helt enkelt:
- det ska vara kul att samla in pengar
- det är inte svårt att ha kul när allt är välplanerat

Grymt jobbat alla ni på Östratorskolan!
TACK för ert engagemang!

Dick Svedenborn
--Vid kameran och tangenterna för IM,/ Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar