tisdag 24 april 2012

Mot verkligheten!

Från planering till verklighet – toppar och dalar
Att ta nio personer som egentligen inte känner varandra sedan innan och som aldrig anordnat något liknande tidigare är en utmaning. Vårt projekt har både haft toppar, dalar och allt däremellan.
Först och främst skulle vi alla komma överens om vad vi ville göra, den ursprungliga idén som Louise Larsson stod för ändrades om och om igen i den första fasen av vårt projekt, alltid ett välgörenhetslopp, men plats, sponsorer och samarbetspartners ändrades ständigt. Från början hade vi något slags euforiskt storhetsvansinne, vi tänkte STORT! Vi såg inga hinder bara guld och gröna skogar.

Sen slog verkligheten till, vi visste inte riktigt i vilken ände vi skulle börja, så vi gjorde mycket research och spanade in andra lopp som tagit plats i Sverige och hittade inspiration. Bara att de kostade 700-1000 kronor i ett polistillstånd satte käppar i våra hjul. Vi har/hade ju ingen slags budget. Det vill säga helt beroende av sponsorer då vi tidigt kommit överens om att vi inte ville tjäna några pengar på detta lopp, både för att de försvårade med bokföring, men även för att vi inte ens visste om det skulle bli av.

En väldigt stor del av detta projekt har varit planering och research, vi har dragit i trådar och ibland hittat ett garnnystan, och ibland har tråden varit kort. En av våra högsta toppar var när vi fick ett godkännande från IM, att de ville samarbeta med oss, då kände vi att sannolikheten att loppet kommer gå igenom höjdes. Även när vi fick polistillstånd för den 12 maj (ja, vi vet att Göteborgsvarvet är samma dag, men det är inte vår målgrupp direkt..) kändes projektet med påtagligt och gav mer driv och motivation inom gruppen!

Gilla oss på Facebook:

Vid pennan för IM,/ Emilie Jäfvert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar