måndag 28 mars 2011

Mycket nytt i Malawi

Nytt kontor, ny personal, nytt program

Det var två år sedan jag besökte IM Malawi senast. Sedan dess har kontoret tagit fram en ny strategi för vårt stöd till civilsamhället här, kontoret har flyttat och delvis ny personal har anställts. Viktiga och spännande förändringar att följa upp!

Idag, mitt besöks första dag, har vi ägnat åt att prata om vilka större processer som är aktuella på huvudkontoret nu under våren samt att diskutera den strategiska plan som skall styra arbetet under 2012-2014. Alla fältkontor arbetar nu med dessa planer, som baseras på den strategiska plattform som IM tog fram under förra året.

Imorgon reser delar av kontoret till Mangochi, där vi skall träffa WLSA (Women in Law in Southern Africa), en av våra partnerorganisationer och se deras arbete. I övermorgon fortsätter vi till Zomba, därefter Thyolo och Blantyre. För Catherine, IMs nyaste anställda med ansvar för att följa upp stödet till MUSCCO (Malawi Union of Savings and Cooperatives), är det här även första gången som hon träffar våra partners.

Malawi är nu i slutspurten av sin regnsäsong, och när skuren har dragit förbi känns det riktigt uppfriskande utomhus. Landskapet är grönskande och det lär bli en riktigt vacker fyradagars fältresa som vi har framför oss!

-- Vid pennan för IM,
/Sara Fallström, handläggare för Afrika och Centralamerika

 Mer om IMs verksamhet på http://www.manniskohjalp.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar