tisdag 17 november 2009

Grattis Tamam

Ett av mina allra första uppdrag när jag började på IM för ett och ett halvt år sen var att skriva ett pressmeddelande om Tamam. Att det som i IMs värld hade börjat med en IVIK-grupp skulle bli en egen organisation, driven av unga, entusiastiska krafter. De var flygfärdiga. De var färdiga med den "stora" organisationen IM och ville göra andra saker. Egna saker.
Pressmeddelande
Vi träffades, jag,  Ann Bülow, Gustaf Sörnmo, Olof Samuelsson och en person till som jag idag inte minns namnet på. Och vi var överens om att gå ut med ett gemensamt pressmeddelande om den stora händelsen.
I dag har Tamam en egen verksamhet. De jobbar i Latinamerika, i Albanien och i Sverige. Och de fick en halv miljon av Team Olas kör, i Körslaget som sänts i TV4. Vilken grej. Stort grattis och ursäkta om vi tar åt oss lite av äran.
Utveckling
Det som i dag är Tamam började som en volontärgrupp inom IM Lund 2003. Gruppen började arbeta med nyanlända invandrarungdomar. De såg till att de fick en vettig fritid och de hjälpte till med läxläsning. Verksamheten var lyckad och framgångsrik. 2007 fick IVIK-gruppen pris av Ickevåldsfonden för att vara ett av Sveriges mest ickevåldsfrämjande arbete. 2008, samma år som Tamam blev en egen organisation fick de Lunds Kommuns Integrationspris för år 2008.


Vid pennan för IM,

/ Monica Brundin Danielsson
Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar