lördag 14 november 2009

Lördag i Delhi, Nature Bazar och Mesh Fair Trade Show

Vår första vecka i Delhi har varit fullmatad med besök: Mesh, Tara projects, Sipa och CFM! Många trevliga möten, fina varor, och intressanta diskussioner! Det har dock inneburit att vi inte sett mycket av Delhi förutom fair trade-organisationer, myllertrafikerade vägar, lite restauranger och vårt trevliga men lite bullerskadade hotell vid Defence Colony market. Idag har vi dock fått skymta andra vyer!

Vi började dagen med en utflykt tillsammans med Karin till organisationen Dastkars årliga Nature Bazar.






 Varje år bjuder Dastkar in hantverksgrupper från hela Indien till en två veckor lång mässa i Delhi.



Årets basartema var Apan, och vi lyckades pricka in sista dagen!



Det var ett mycket intressant besök, och vi kunde bland annat även titta på det nya sortimentet från Kala Raksha och Sadna, som vi tidigare handlat med.


Efter de senaste dagarnas kylslagna regn kändes solen ovanligt het, och eftertankens kranka vishet när huvudvärken börjat dunka i tinningarna sa att vi kanske borde druckit mer vatten! Med lite tunnare plånböcker och bulnande kassar lämnade vi bazaren och åkte till Kahn Market för att medicinera med lunch på Latitude – som, visade det sig, hade Indiens godaste chokladkaka (enligt Karin, som ju borde veta, efter alla år i Indien!;)

Efter en liten stunds vila på hotellet åkte vi sedan till Mesh Fair Trade Show, en fest för att fira avslutningen av Mesh och IMs gemensamma projekt. Det var ett blandat program, med allt ifrån framträdanden och barnaktiviteter med barn från leprakolonin Faridabad, till en utställning med representanter från Meshs olika hantverksprojekt, och en paneldebatt om fair trade och marknadsföring mm.




 Representanter från ett av alla olika hantverksprojekt som Mesh handlar med.




(Paneldeltagare: Amita Joseph, styrelseledamot Mesh, O.P Yadav, Fair Trade Forum India, Kirtika Singh, CTM, Michaela Kreuterova, frilansjournalist och volontär på Mesh, Jacky Bonney, styrelseledamot Mesh)

Dessutom lanserades Mesh nya varukatalog. Det hela gick av stapeln i ett stort partytält utanför Meshs butik vid Uday Park. Med vårt späckade program här i Delhi var vi länge osäkra på om vi skulle hinna delta, så därför var det extra kul att kunna vara med trots allt! Vi lämnade över en blomsterkorg för att gratulera till ett väl genomfört evenemang och för det framgångsrika samarbetet mellan IM och Mesh.



Jacky, Jolan och Meshs designer Hrishikes strax efter lanserings-knapp-tryckningen!




Meshs ekonom Matthew lyssnar på paneldebatten


Meshs designer Syamala, flankerad av kompisarna Soumya och Romila



Imorgon väntar en lång dag med orderskrivning, vi ska hålla oss på hotellet och akta oss för distraherande utflykter, evenemang och andra trevligheter, hur lockande de än må vara – IM Fair Trade behöver sina varor, och våra leverantörer behöver sina ordrar!

--

Vid pennan för IM,

/Elin och Jolan

Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se, och www.imfairtrade.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar