måndag 5 juli 2010

Den tysta manifestationen

Tystnad funkar. 14 personer med plakat som står helt tysta i bruset mitt på Donners plats under Almedalsveckan är verkningsfullt. 60 personer skrev på våra vykort på en timme.
Vi driver kampanjen tillsammans med Diakonia, Svalorna Latinamerika, Latinamerikagrupperna, Hoppets Stjärna, Ecpat, Afrikagrupperna, Palestinagrupperna, Svenska missionsrådet, Fian, Föreningen Sofia, Fair Trade Center, Sveriges kristna råd och Framtidsjorden. Målet är att påverka politikerna att höja informationsanslaget som organisationer som våra kan söka för att informera om svenskt utvecklingssamarbete, skapa opinion oc föra debatt. Anslaget drogs ner från och med i år med 60 procent.

Men vi börjar från början. Med frukost. En gemensam sådan. Lite snack om gårdagen. Roligt tyckte alla. Och varmt. Ungefär 15 personer sydde sig en IM fair trade-väska Almedalsveckans första dag och runt 70 personer skrev på vykortskampanjen. Vi är nöjda.


Morgonmötet avklarat. Linda, Bo och Jenny på väg till Rädda Barnens seminarium.


Annika, Bo och Linda utanför IMs monter på Holmen.


Matilda Paulsson sydde sig en himmelsblå väska.


Pluspoäng i massor till Per Ekelund som sydde en väska till sin fru. Och så här nöjd var han med det.


Det var sådana här plakat vi hade hängande om halsen.


Biståndsmänniskor på rad för informationsanslaget. U/ppställda i solskenet i en timme. Under den timmen ägde vi Donners plats.


Bo och Bo. Diakonias generalsekreterar Bo Forsberg och IMs dito Bo Paulsson informerade om kampanjen och fick människor att skriva under kampanjvykorten.


IMs Jenny Oskarsson var "smörgåsflicka".


Det var roliga timmen för IMs generalsekreterare Bo Paulsson.

Vid pennan för IM, / Monica Brundin Danielsson, pressekreterare.
Foto: Matilda Paulsson och Monica Brundin Danielsson.

Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar