torsdag 8 juli 2010

På uppdrag i Vrsac Mountains!

IM deltar med åtta unga volontärer i miljöprojektet Young Rangers i Serbien den 5-19 juli. Jag själv och sju IM-volontärer har nu varit i Serbien i fyra dagar för att arbeta i skyddade naturområden utanför Vrsac ca 10 mil norr om Belgrad.

Young Rangers är ett kulturutbyte för europeiska ungdomar mellan 16-25 år, men det är också ett projekt finansierat av EU:s program Youth in action som syftar till att lära unga om naturvård och vikten av att bevara och underhålla naturområden med rik eller sällsynt flora och fauna. Initiativtagare till projektet är serbiska Ecological Center Habitat som tillfrågade IM om vi ville vara med i projektet p.g.a. vår erfarenhet av att arbeta med volontärer. Tillsammans med ungdomar från Serbien, Bosnien Hercegovina och Rumänien arbetar de svenska ungdomarna med att plocka skräp, måla informationstavlor, markera gränser, röja upp ängsmarker, sätta upp fågelholkar m.m.

Hittills har vi skaffat många nya bekantskaper och lärt oss om hur den lokala organisationen arbetar för att skydda hotade djurarter och sprida information om sin verksamhet!
Vi kommer blogga om våra aktiviteter och upplevelser. Följ oss här!

Josefin Daleskog--Vid pennan för IM,/ Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar