tisdag 6 juli 2010

Stort engagemang i Almedalen

 Efter två intensiva dagar i Almedalen är jag imponerad av allt engagemang jag möter. Makthavare av olika slag blandas med "vanligt" folk. Många avsändare av allehanda budskap. Själv har jag deltagit i seminarier kring ensamkommande barn, för vem ideella organisationer ansvarar och för hur de olika partierna ser på behovet och utvecklingen av biståndet. Allt berör oss i IM och i vår verksamhet.

Imponerad är jag också av IMs volontärer som tillsammans med våra anställda Monica och Jenny så aktivt berättar för folk om IM, och då särskilt fair trade. Så många som får veta mer om oss samtidigt som de får sy en väska med tydlig fair trade logga. Tanken springer gärna iväg när man funderar på var dessa väskor kommer att synas under sommaren.

Så har vi kampanjen mot att vårt informationsbidrag från Sida har beskurits så kraftigt. Det känns  viktigt att samordna oss med andra organisationer som drabbats på samma sätt som vi. Vi har fått stort stöd av många som tycker att vi har rätt när vi hävdar att vi ser det som en demokratifråga att svensk allmänhet ska få kunna få kunskap om vilket mervärde vår typ av bistånd ger för fattiga människor. Vi hoppas att vår kampanj ska innebära att informationsanslaget räknas upp till den nivå som gällde innan regeringen fattade beslut om neddragning.

Allt gott till er alla som fortsätter under veckan.

Vid pennan för IM, / Bo Paulsson, generalsekreterare


Mer om IMs verksamhet på www.manniskohjalp.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar